Over Canvas Prints
Aangeboden door
Over dit ontwerp
suikermolecuul canvas afdruk
"Sugar Molecule" is het tweede deel van een serie smakelijke schilderijen die de bouwstenen van favoriete voedingsmiddelen en smaken uitbeelden. Het afgebeelde molecuul is sucrose, of tafelsuiker, een combinatie van glucose en fructose. Suikers worden gemaakt van koolstof, zuurstof en waterstof. Sucrose is een organische verbinding die gewoonlijk tafelsuiker wordt genoemd en soms saccharose wordt genoemd. Het is een wit, reukloos kristallijn poeder met een zoete smaak, het is vooral bekend om zijn rol in de menselijke voeding. Jaarlijks wordt ongeveer 150.000.000 ton geproduceerd. Geraffineerde suiker was oorspronkelijk een luxe, maar werd uiteindelijk goedkoop genoeg en gebruikelijk genoeg om de standaardkeuken te beïnvloeden. Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en de Caraïbische eilanden hebben keukens waar het gebruik van suiker bijzonder prominent werd. Sucrose speelt een belangrijke rol in zoetwaren en desserts. Koken gebruiken het voor het zoeten - de fructose-component, die bijna het dubbele van de zoetheid van glucose heeft, maakt sucrose onderscheidend zoet in vergelijking met andere koolhydraatvoeding. Het kan ook dienen als conserveringsmiddel wanneer het in voldoende concentraties wordt gebruikt. Sucrose is belangrijk voor de structuur van veel voedingsmiddelen, waaronder koekjes en koekjes, taarten en taarten, snoep, en ijs en sorbets. Het is een veelvoorkomend ingrediënt in veel bewerkte en zogenaamde "junk foods". Tafelsuiker (sacharose) is afkomstig van planten. Twee belangrijke suikergewassen overheersen: suikerriet (Saccharum spp.) en suikerbieten (Beta vulgaris), waarin suiker 12 tot 20% van het drooggewicht van het plant kan uitmaken. Kleinere commerciële suikergewassen zijn de dadelpalm (Phoenix dactylifera), sorghum (Sorghum vulgare) en de suikeresdoorn (Acer saccharum). In het belastingjaar 2001/2002 bedroeg de wereldwijde suikerproductie 133,9 miljoen ton. Sucrose wordt verkregen door deze gewassen met heet water te extraheren, concentratie van het extract geeft siropen, waaruit vaste sucrose kan worden gekristalliseerd. De eerste productie van suiker uit suikerriet vond plaats in India. De metgezellen van Alexander de Grote meldden dat "honing geproduceerd werd zonder tussenkomst van bijen" en het bleef exotisch in Europa tot de Arabieren het begonnen te produceren in Sicilië en Spanje. Pas na de kruistochten begon het honing als zoetstof in Europa te evenaren. De Spanjaarden begonnen met het telen van suikerriet in West-Indië in 1506 (en in Cuba in 1523). De Portugezen kweekten voor het eerst suikerriet in Brazilië in 1532. (Primaire bron: Wikipedia)
Ontwerp van international designer
Klant beoordelingen
Er zijn nog geen reviews voor dit product.Heb je dit product gekocht?
Tags
Andere Info
Product ID: 192146656181723826
Ontworpen op: 31-7-2013 11:01
Rating: G
Recent bekeken items




