
€ 2,27
per briefkaart
Fry's "Vijf jongens" Melkchocolade en gebarentaal Briefkaart
Bekijk productdetailsOver Briefkaarten
Aangeboden door 
Over dit ontwerp
Fry's "Vijf jongens" Melkchocolade en gebarentaal Briefkaart
 Afbeelding uit een boek van vóór 1911, dus uit copyright. (Het boek was "Afbeeldingen in Color of Isle of Wight" van Jarrold & Sons, Ltd.) J. S. Fry & Sons, Ltd. was een Brits chocoladebedrijf dat eigendom was van Joseph Storrs Fry en zijn familie. Deze zaken bewogen zich door verscheidene namen en handen alvorens omhoog als J te eindigen. S. Fry en Sons.  In 1847 vormde de chocoladefabriek van de Fry, gevestigd in Union Street, Bristol, Engeland, de eerste chocoladestaaf ooit die geschikt was voor wijdverbreide consumptie. De firma begon in 1866 met de productie van de Fry's Chocolate Cream bar. In de daaropvolgende decennia werden meer dan 220 producten geïntroduceerd, waaronder de productie van het eerste chocolade paasei in het Verenigd Koninkrijk in 1873 en het Turkse juk van de Fry (of de Turkse bar van de Fry) in 1914. In 1896 werd de onderneming een geregistreerde particuliere onderneming. Het werd geleid door de familie Fry, met Joseph Storrs Fry II, kleinzoon van de eerste Joseph Storrs Fry, als voorzitter. In de buurt van het begin van de Eerste Wereldoorlog was het bedrijf een van de grootste werkgevers in Bristol. Joseph Storrs Fry II stierf in 1913. In 1919 fuseerde het bedrijf met de chocolade van Cadbury en de gemeenschappelijke onderneming British Cocoa and Chocolate Company. De afdeling van de Fry begon in 1923 met de verhuizing naar Somerdale, Keynsham. Na 1981 werd de naam Fry niet meer gebruikt in Somerdale, maar de fabriek is nog steeds een belangrijke producent van de producten van Cadbury. Chocolade omvat een aantal ruwe en verwerkte levensmiddelen die zijn geproduceerd uit het zaad van de tropische Theobroma cacao-boom. Cacao wordt al minstens drie millennialang geteeld in Mexico, Midden- en Zuid-Amerika, met zijn vroegste gedocumenteerde gebruik rond de 1100 v.Chr. De meerderheid van de Mesoamerikaanse volkeren maakte chocolade-dranken, waaronder de Azteken, die het maakten tot een drankje dat bekend staat als xocolātl, een Nahuatl-woord dat "bitter water" wordt genoemd. De zaden van de cacaobboom hebben een intense bittere smaak en moeten gefermenteerd worden om de smaak te ontwikkelen. Na de gisting worden de bonen gedroogd, gereinigd en geroosterd en wordt de schelp verwijderd om cacao-bonen te produceren. De nibben zijn dan gemalen tot cacaomassa, pure chocolade in ruwe vorm. Omdat deze cacaobasis meestal vloeibaar wordt gemaakt en vervolgens met of zonder andere ingrediënten wordt gevormd, wordt het chocoladeresiduloog genoemd. De vloeistof kan ook worden verwerkt tot twee bestanddelen: cacaovaste stoffen en cacaoboter. Niet-gezoet bakchocolade (bittere chocolade) bevat voornamelijk cacaovaste stoffen en cacaoboter in wisselende verhoudingen. Een groot deel van de chocolade die vandaag wordt geconsumeerd, bestaat uit zoete chocolade, waarin cacaovaste stoffen, cacaoboter of andere vetten en suiker worden gecombineerd. Melkchocolade is zoete chocolade die bovendien melkpoeder of gecondenseerde melk bevat. Witte chocolade bevat cacaoboter, suiker en melk, maar geen cacaovaste stoffen (en komt dus niet in aanmerking voor echte chocolade). Cacaovaste stoffen bevatten alkaloïden zoals theobromine en fenethylamine, die fysiologische effecten op het lichaam hebben. Het is in verband gebracht met serotoninespiegels in de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat chocolade, die gematigd wordt gegeten, de bloeddruk kan verlagen. Donkere chocolade is onlangs gepromoot om de gezondheidsvoordelen ervan te verbeteren, met inbegrip van een aanzienlijke hoeveelheid antioxidanten die de vorming van vrije radicalen vermindert, hoewel de huidige wetenschappelijke gegevens tegen gezondheidsverbeteringen door voedingsantioxidanten zijn. De aanwezigheid van theobromine maakt het toxisch voor sommige dieren, met name voor honden en katten. Chocolade is een van de populairste voedselsoorten en -aroma's ter wereld geworden. Cadeaus van chocolade in verschillende vormen zijn op bepaalde feestdagen traditioneel geworden: chocoladebunnies en -eieren zijn populair op Pasen, chocolade-munten op Hanukkah, Santa Claus en andere vakantiesymbolen op Kerstmis, en harten op Valentijnsdag. Chocolade wordt ook gebruikt in koude en warme dranken voor de productie van chocolademelk en warme chocolade. De grootste producent van cacaobonen ter wereld is Afrika, waar de recente controverse zich heeft toegespitst op het gebruik van kinderarbeid bij de cacaoproductie.
Ontwerp van international designer 
Klant beoordelingen
5.0 van 5 sterren beoordeling1 aantal beoordelingen
1 Reviews
Beoordelingen voor identieke producten
5 van 5 sterren beoordeling
Door  C.28 december 2013 • Geverifieerde aankoop
Briefkaart, Maat: Standaard Briefkaart, Papier: Signature Mat, Enveloppen: Geen
Zazzler recensent programma
Viel in de smaak van iedereen. Afdruk zoals op scherm, super !
Tags
Andere Info
Product ID: 239474400712534768
Ontworpen op: 31-1-2010 9:37
Rating: G 
Recent bekeken items



